CASCO si RCA "sapa" profiturile asiguratorilor

Data publicarii: 24-02-2011 | Finante-Banci


Aproape 66% din totalul asigurarilor subscrise in anul 2010 s-au intors la clienti. Astfel, din cele peste 8,36 miliarde lei, sume incasate pe asigurarile generale si de viata, aproape 5,5 miliarde au fost platite asiguratilor, beneficiarilor de contracte si pagubitilor.

La nivel total, piata asigurarilor a scazut anul trecut, fata de 2009. Principalul motiv al declinului il reprezinta scaderea vanzarilor si a leasingului auto, a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in cadrul conferintei organizate, joi, de arbitrul asigurarilor.

Din sumele platite inapoi catre clienti, peste 4,75 miliarde lei s-au dus pentru asigurarile generale, in timp ce aproximativ 700 de milioane lei au fost dati pentru asigurari de viata.

Piata romaneasca este dependenta de asigurarile auto, fapt care o face foarte vulnerabila cand vine vorba de piata autoturismelor. Mai bine de 60% din subscrierile de asigurari provin de pe segmentul auto, astfel ca cel mai mult s-a simtit, cum era evident, in politele Casco, acest segment scazand in 2010 cu peste 25%. 

 

integral in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: